www.mamboteam.com
REKLAMA
Start arrow Sylwetki arrow Paweł Wawrzecki
17.10.2017.
 
 
Start
News
Filmy
DVD
Sylwetki
Patronaty
Regulamin





Hasło?
Paweł Wawrzecki

(13 głosów)
Redaktor: Marcin   
15.02.2008.
Robert Mario De Niro Paweł Wawrzecki urodzony 12 lutego 1950 w Warszawie - polski aktor.

Syn Stanisława Wawrzeckiego.
Jest absolwentem warszawskiego PWST  (1975). Jest aktorem Teatru Kwadrat w Warszawie. Występował w takich przedsięwzięciach jak Kabaret Olgi Lipińskiej (1993-2005), w którym wcielił się w najpierw w rolę szoł-mena, a później dziennikarza odwiedzającego dom państwa Ścieklic.
 
 
 
 
 
 
 
 

 .:Filmografia:.
  * Mazepa (1975)
    * Polskie drogi (1976) - serial
    * Akcja pod Arsenałem (1977)
    * Ostatnie okrążenie (1977)
    * Spirala (1978)
    * Wielki podryw (1978)
    * Justyna (1979)
    * Miś (1980)
    * 111 dni letargu (1984)
    * 5 dni z życia emeryta (1984) - serial
    * Kobieta w kapeluszu (1984)
    * V.I.P. (1991)
    * Aby Do świtu... (1992)
    * Drzewa (1995)
    * Matki,żony i kochanki (seria 1 1995, seria druga 1998) - serial
    * Kiler (1997)
    * Siedlisko (1998)
    * Złoto dezerterów (1998)
    * Graczykowie (1999-2001) - serial
    * Zakochani (2000)
    * Graczykowie, czyli Buła i spóła (2001-2002) - serial, jako "Buła" Bułkowski
    * Szpital na perypetiach (2001-2003) - serial, jako Dr. Kidler
    * Złotopolscy (1997 - 2007) - serial, jako Wiesław Gabriel
    * Daleko od noszy (2003 - 2007) - serial, jako Dr. Kidler
 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »
Partnerzy
.
 
Top! Top!