www.mamboteam.com
REKLAMA
Advertisement
Start arrow Sylwetki arrow Krzysztof Tyniec
17.10.2017.
 
 
Start
News
Filmy
DVD
Sylwetki
Patronaty
Regulamin





Hasło?
Krzysztof Tyniec

(14 głosów)
Redaktor: Marcin   
15.02.2008.
Robert Mario De Niro Krzysztof Tyniec urodzony 5 lutego 1956 w Nowej Rudzie – polski aktor filmowy i teatralny.

 Wychowywał się w Zgorzelcu na Dolnym Śląsku. W 1980 r. stał się absolwentem Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej w Warszawie.

 Przez wiele lat był jednym z aktorów występujących w telewizyjnym kabarecie Olgi Lipińskiej podobnie jak jego kolega Paweł Wawrzecki.

W latach 80. występował w roli Pana Fasoli w muzycznych programach dla dzieci: Fasola oraz Tik-Tak. W latach 90. był gwiazdą koncertów Gali Piosenki Biesiadnej. Bierze też czynny udział w dubbingu i konferansjerce. Zwycięzca 5 edycji Tańca z gwiazdami.

 Na antenie telewizji Polsat prowadził teleturniej Idź na całość. Obecnie prowadzi również teleturniej Koło Fortuny w TVP2. 


 .:Filmografia:.
 

Filmografia

     * 2007: Dylematu 5 – Wojtaszek

    * 2005: Boża podszewka II – Roman, brat Niusi, mąż Janeczki

    * 2003: Tygrysy Europy – właściciel Agencji Reklamowej

    * 2003-2007: Daleko od noszy – doktor Rudolf Wstrząs

    * 2000: Pucuś – Baltazar Pucuś

    * 1999: Badziewiakowie – Karol

    * 1998-2000: Syzyfowe prace – Wiechowski

    * 1997: Boża podszewka – Roman

    * 1993: Człowiek z... – oficer UOP, wcześniej SB

    * 1992: Zwolnieni z życia – kierowca

    * 1991: Panny i wdowy – nauczyciel

    * 1991: Dzieci wojny – ksiądz

    * 1990: Kapitan Conrad

    * 1988: Serenite

    * 1988: Prywatne niebo – poeta

    * 1987: Jedenaste przykazanie – ułan prowadzący Kasztankę

    * 1986: Dzieci śmieci – motorniczy Bogdan

    * 1986: Nikt nie jest winien – Stach

    * 1985: Gra w ślepca – Jędrek

    * 1984: 111 dni letargu – więzień w "tramwaju" na Szucha

    * 1984: Dzień czwarty

 


 

Występy gościnnie

     * 2008: Plebania - oszust Alfred

    * 2006-2007: Hela w opałach – wdowiec

    * 2003-2007: Sąsiedzi – reżyser

    * 1991: Panny i wdowy –

          o nauczyciel w Lechicach

          o kochanek Susanne

    * 1989: Odbicia – Chomicki

    * 1988: Królewskie sny – Nienasz, służący Sonki

    * 1980-2000: Dom – chłopak na wieczorku poetyckim

 


 

Dubbing

     * 2008: Łowcy smoków - Gwizdo

    * 2007: Happy Wkręt – Mambo

    * 2006: I Ty możesz zostać bohaterem – Screwie

    * 2006: Klub przyjaciół Myszki Miki – Goofy

    * 2004: Kochany Goofy – Goofy

    * 2004: Baśniowy Świat 6 – Goofy

    * 2004: Mickey, Donald, Goofy: Trzej muszkieterowie – Goofy

    * 2002-2003: Psie serce – Bimber

    * 2002: Tristan i Izolda – Bobek

    * 2001-2002: Cafe Myszka – Goofy

    * 2000: Goofy w College’u – Goofy

    * 1999: Mickey: Bajkowe Święta – Goofy

    * 1998: Książę Egiptu - Choi

    * 1998: Król Lew 2: Czas Simby – Timon

    * 1996: Miki Mol i Straszne Płaszczydło – Miki Mol

    * 1996: Aladyn i król złodziei – Dżin

    * 1995: Powrót do Wiklinowej Zatoki – Archibald

    * 1995-1998: Timon i Pumba – Timon

    * 1995: Goofy na wakacjach – Goofy

    * 1994-1995: Aladyn – Dżin

    * 1996: Aladyn: Powrót Dżafara – Dżin

    * 1994: Król Lew – Timon

    * 1993: Przygody Myszki Miki i Kaczora Donalda – Goofy

    * 1992-1993: Goofy i inni – Goofy

    * 1992: Aladyn – Dżin

    * 1990-1994: Super Baloo – Don Karnage

    * 1990-1993: Zwariowane Melodie – Królik Bugs

    * 1990: Książę i żebrak – Goofy

    * 1985-1991: Gumisie – Gusto

    * 1983: Miki i Donald przedstawiają Goofy'ego sportowca – Goofy

    * 1983: Kaczor Donald przedstawia – Goofy

 
 
 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »
Partnerzy
.
 
Top! Top!