www.mamboteam.com
REKLAMA
Advertisement
Start arrow Sylwetki arrow Piotr Gąsowski
17.12.2017.
 
 
Start
News
Filmy
DVD
Sylwetki
Patronaty
Regulamin





Hasło?
Piotr Gąsowski

(16 głosów)
Redaktor: Marcin   
15.02.2008.
Robert Mario De Niro Piotr Gąsowski urodzony. 16 kwietnia 1964 w Mielcu - polski aktor, prowadzący rozrywkowy program w telewizji TVN Taniec z gwiazdami.

Maturę zdałwał w II LO w Poznaniu. Ukończył studia na PWST w Warszawie w roku 1986 .
 
Debiut na scenie teatralnej miał w roku 1987. Występował w takich miejscach jak:  Teatr Komedia (1986-1989) i Nowy (1989-1994) oraz w kabarecie Tercet, czyli kwartet, który brał udział w produkcjach telewizyjnych Gala piosenki biesiadnej i W oparach absurdu.

W 2006 roku prowadził program rozrywkowy Dubidu w TVP2.
  
  

 .:Filmografia:.

Wybrana filmografia
    * 2006 Hela w opałach, jako Rysiek
    * 2006 Ale się kręci!
    * 2006 Niania odc.38, jako Cezary
    * 2005 Tango z aniołem
    * 2004 Pensjonat pod różą
    * 2003 Psie serce
    * od 2003 do nadal Daleko od noszy, jako doktor Czesław Basen
    * 2002 Święta polskie
    * 2001-2003 Szpital na perypetiach
    * 2001 Stacja
    * 2001 Przedwiośnie
    * 1999 Pan Tadeusz
    * 1999 Odlotowe wakacje
    * 1998 Złoto dezerterów
    * 1998 Siedlisko
    * 1998 Liceum czarnej magii
    * 1998 Feuerreiter
    * 1998 Dom Pirków
    * 1998 Billboard
    * 1996 Wezwanie
    * 1996 Ekstradycja 2
    * 1996 Dom
    * 1996 Baśń o Pączkowej
    * 1995 Nic śmiesznego
    * 1994 Miasto prywatne
    * 1993 Kraj świata
    * 1993 Jakub
    * 1993-1994 Bank nie z tej ziemi
    * 1993 Balanga
    * 1993 40-latek. 20 lat później
    * 1992 Pierścionek z orłem w koronie


Użyczył głosu
    * 2007: Happy Wkręt - Munk
    * 2006: Auta - Dusty
    * 2006: Na psa urok - Dave Douglas
    * 2005: Roboty - Gwoździu
    * 2004: Iniemamocni - Mrożon
    * 2003: Wiedźma Chrzestna - Kostka
    * 1996: Kosmiczny mecz - Stan Podolak
    * 1990-1994: Super Baloo - Sierżant Dunder
 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »
Partnerzy
.
 
Top! Top!